Minister Nurmohamed brengt Navratri-bezoek aan Shri Ram Mandir te Doekhieproject

Minister Nurmohamed brengt Navratri-bezoek aan Shri Ram Mandir te Doekhieproject

21-10-2020

In het kader van Navratri, bracht minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken een bezoek aan de Shri Ram Mandir te Doekhieproject in het ressort Tammenga. Het bestuur nodigde ook minister Krishna Mathoera van Defensie uit. Beide bewindslieden hebben op dinsdag 20 oktober 2020 de negen nachten durende devotionele dienst binnen het Hindoeïsme, bijgewoond.

Navrátri wordt ter ere van de negen vormen van Shakti, het vrouwelijke aspect van de Goddelijke Kracht, ook als vrouw voorgesteld. Dit festival wordt 2 keer per jaar gevierd, aan het begin van de lente en de herfst. De data worden bepaald aan de hand van de maankalender. De ministers waren bijzonder onder de indruk van de rituelen tijdens de dienst en stelden de warme ontvangst ook zeer op prijs. Tijdens het richten van een kort woord aan de tempelbezoekers drukte minister Nurmohamed met name ouders van jonge, schoolgaande kinderen op het hart om extra aandacht te schenken aan deze kwetsbare groep. De bewindsman gaf aan dat jongeren van nu de toekomst zijn.

Naast het studeren en ontspannen is het erg belangrijk om deel te nemen aan culturele activiteiten, zoals deze. Wij leven in een digitale tijdperk en daarom hebben wij als ouders ook de bijzondere verantwoordelijkheid om onze kinderen te motiveren richting de spiritualiteit. Het bestuur van de Shri Ram Mandir vond het zeker een eer om beide leden van de regering op één zelfde avond te mogen verwelkomen. Enkele rr-leden van ressort Tammenga die ook deel uitmaken van het bestuur zijn namens alle bestuursleden en leden van de priesterraad, de beide bewindslieden zeer erkentelijk voor de komst naar de Shri Ram Mandir. Zij wensen hen alle kracht en wijsheid van Nav Devi Durga Mata toe om hun taken op een eerlijke en oprechte wijze in het belang van land en volk te mogen vervullen.