Directoraat Openbaar Groen krijgt nieuwe waarnemend directeur

Directoraat Openbaar Groen krijgt nieuwe waarnemend directeur

23-03-2021

Bholanath Narain krijgt de leiding als nieuwe waarnemend directeur bij het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken. Tijdens de officiële overdracht op maandag 22 maart 2021 nam Narain over van  Ellen Dest die vanaf medio juli 2018 diende als directeur. In de komende periode zal de nieuwe waarnemend directeur zich verdiepen op beleidsniveau en onderzoeken wat de prioriteiten zijn die een urgente aanpak behoeven.

De kersverse waarnemend directeur legde nadruk op het belang van samenwerken. Hij geeft verder te kennen dat samen met het personeel en Hugo Blanker als bondsvoorzitter Milieubeheer de prioriteiten bij Openbaar Groen zal worden aangepakt. Bholanath Narain is voorheen coördinator geweest van de afdeling Vuilophaal en Vuilverwerking, ressorterende onder het OW-ministerie.

Hugo Blanker, bondsvoorzitter Milieubeheer, benadrukte dat ambtenaren een goede behandeling moeten krijgen van het ministerie. Volgens Blanker komt het vaak voor dat bij elke nieuwe regering, ambtenaren thuis worden gezet. Hij is van mening dat er niet naar de politieke kleur gekeken moet worden.

Minister Riad Nurmohamed hield op zijn beurt voor dat hij met een aantal instructies zal komen voor het directoraat. Dit grootste directoraat van het ministerie van Openbare Werken, zal extra aandacht krijgen van de minister. Verder gaf hij aan dat de scheidende directeur de overdracht reeds op het ministerie, aan de Jagernath Lachmonstraat heeft gedaan. “Ex- directeur Ellen Dest zal op het hoofdkantoor van het OW-ministerie ingezet worden”, aldus de bewindsman.