HER INGEBRUIKNAME CONFERENTIEZAAL OPENBARE WERKEN

HER INGEBRUIKNAME CONFERENTIEZAAL OPENBARE WERKEN

29-03-2021

De her ingebruikname van de conferentiezaal van het ministerie van Openbare Werken is een feit. Minister Riad Nurmohamed verrichte deze handeling op vrijdag 26 maart 2021. De zaal is na bijkans 18 jaren nu eindelijk in een nieuw jasje gestoken. Het managementteam lid Inder Gangabisoensingh feliciteert alle OW-medewerkers, met name de minister die de keuze maakte voor de nieuwe kleur en inrichting van de vergaderruimte.

De heer Gangabisoensingh laat verder optekenen dat de huidige OW-minister in de afgelopen acht tot negen maanden een aantal zaken heeft weten te realiseren. Zo is er een begin gemaakt met personeelshervormingen en zolang deze minister aanzit zal dit een continu proces zijn. Met de komst van een vierde directoraat zijn verantwoordelijkheden van het OW-personeel verdubbeld. Hij is ervan overtuigd dat met deze minister het ministerie van Openbare Werken als een modelministerie kan worden aangemerkt. Vertegenwoordiger Sitih Amat, van Project Excecution Unit (PEU) van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) was trots met het behaalde resultaat. Zij is de IDB zeer erkentelijk voor de financiƫle input. Waarnemend directeur Vidjay Doerga-Misier van het directoraat Bouwkundige Werken en Dienstverlening (BWD) zei dat de facelift van de conferentiezaal door eigen medewerkers van afdeling Restauratie en Onderhoud zijn uitgevoerd.

Minister Riad Nurmohamed vindt dat alle OW-faciliteiten landelijk een facelift moeten krijgen. De directeuren kunnen aan de slag, want er is behoefte aan nog meer verbouwingen, onder andere de aanbestedingsruimte die ook aan renovatie toe is. Het ligt in de bedoeling dat de zalen multifunctioneel worden ingezet. Er is onlangs een flyer uitgebracht door het ministerie, waarin enkele zeer belangrijke wetten van de personeelswet zijn opgenomen. Het is bedoeld voor alle OW ambtenaren. Hetgeen inhoudt dat de personeelswet nog steeds geldt en dient te worden nageleefd. Elke medewerker van OW dienst zo een folder bij zich te hebben. Behalve de functievereisten die gemoeid gaan met de selectie voor invulling van de nieuwe functiesĀ  van het onlangs goedgekeurd organogram, heeft de minister graag een diversiteit qua etniciteit. Tot slot wilde de bewindsman eenieder bedanken die gewerkt heeft aan de totstandkoming van het nieuwe organogram.