KANTOOR OPENBARE WERKEN PARA EEN FEIT

KANTOOR OPENBARE WERKEN PARA EEN FEIT

15-03-2021

In het kader van decentralisatie heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) thans een dependance in het district Para. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking aan te gaan met ondernemer Sandely Main van S. Main Transport N.V. Het nieuwe kantoor van OW is op donderdag 11 maart 2021 officieel in gebruik genomen.

Het district Para heeft nooit een kantoor van Openbare Werken gehad. Tijdens een werkbezoek van minister Riad Nurmohamed aan het district, in december 2020, kreeg hij van ondernemer Sandely Main een gebouw ter beschikking. De afspraak is dat deze voor de duur van een jaar kosteloos gebruikt kan worden.

Tijdens de rondleidingen in de verschillende districten heeft de minister belooft dat Openbare Werken zichtbaarder zal worden. In het kader daarvan is besloten om elk district te voorzien van minstens 1 kantoor van OW. De bewindsman geeft aan dat de organisatie van OW veranderd. Zo krijgt het ministerie een nieuwe organisatiestructuur. Het voorstel volgens dit nieuwe structuur is dat elk district een hoofd krijgt. Minister Nurmohamed zegt verder dat het nu de taak is om na te gaan welke mensen in Para en omgeving wonen om het OW-kantoor van Para te bemensen.
De bewoners van Para hebben heel lang uitgekeken naar een dependance van Openbare Werken in het district. Het is nu eindelijk zover. Binnenkort zal men niet meer naar de stad komen voor het aanvragen van bijvoorbeeld bouwvergunningen.