OWT&C gaat door met Riolering- en rehabilitatiewerken

OWT&C gaat door met Riolering- en rehabilitatiewerken

18-07-2019

OWT&C gaat door met Riolering- en rehabilitatiewerken

Op diverse fronten is het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden. Zo is het ministerie bezig onder andere om Charlesburg en in de omgeving van Palmentuin te weten de President da Costalaan en de Wicherstraat aan te pakken. Rachel Legiman, van afdeling wegen sectie planning & voorbereiding, geeft aan dat deze werkzaamheden een onderdeel zijn van een subcontract die onder het zogenoemde Dalian 4 project valt. Zo is er eerder ook te Pontbuiten en Latour gewerkt.

Voor wat de werkzaamheden aan de President da Costalaan en de Wicherstraat betreffen is men momenteel bezig met rioleringswerkzaamheden waarbij er duikers worden aangelegd. Gelet op de werkzaamheden aan de Nieuw Charlesburgweg is men bezig met de wegfundering. De weg verkeerde in een enorme deplorabele staat en gelet op het feit dat het om een grote ontsluitingsweg gaat geniet het de nodige aandacht.

De werkzaamheden aan de Nieuwe Charlesburgweg brengen ook enkele veranderingen met zich mee gelet op de inrichting van de weg. Zo zullen er voetpaden  aan weerszijden van de weg worden aangelegd. Het rijpad zal 5 meter breed blijven.. Al deze werken liggen in handen van de aannemer Kuldipsingh Infra nv terwijl de directie voering in handen ligt van Bureau Cite. De werkzaamheden moeten volgens planning later dit jaar opgeleverd worden.