CEREMONIELE OPLEVERING BRUG MANDARIJNSTRAAT TE CLEVIA

CEREMONIELE OPLEVERING BRUG MANDARIJNSTRAAT TE CLEVIA

22-12-2021

Aannemingsbedrijven SUBIN Construction en AGWW kwamen onlangs in aanmerking om drie bruggen te renoveren in opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW). Bij de laatste opgeleverde opdracht werd de gerenoveerde houten brug aan de Mandarijnstraat te Clevia op dinsdag 21 december 2021 ceremonieel in gebruik genomen. OW-minister Riad Nurmohamed werd bij de opening vergezeld van onder meer DC Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost.

Tijdens een uiteenzetting van een aantal projecten gaf Firazia Ataoellah, Hoofd afdeling Bruggen te kennen dat in de afgelopen periode bruggen vaak worden aangereden. In de meeste gevallen ontstaan er enorme schades door de aanrijdingen, waarbij de veroorzaker meestal onbekend is en uiteindelijk het OW-ministerie gedwongen voor de kosten moet opdraaien. Derhalve worden weggebruikers op het hart gedrukt extra op te letten in het verkeer door zich strikt te houden aan de verkeersregels. Het maximale gewicht om over een brug te rijden moet ook niet worden overschreden. “Zolang wij ons houden aan de toegestane normen kunnen we langer genieten van onze staatseigendommen” meent Ataoellah. DC Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost ventileerde zijn mening door aan te geven dat de buurtbewoners jaren hebben moeten wachten op deze dag. Vervolgens feliciteerde hij eenieder die dagelijks gebruikmaken van deze brug en attendeerde de bruggebruikers nuttig mee om te gaan en terstond melding te maken, indien ongeregeldheden worden geconstateerd.

Minister Nurmohamed bleek bijzonder ingenomen te zijn met het behaalde resultaat, aangezien  bewoners hiervoor jaren aan de bel hebben moeten trekken. Naast voertuigen en voetgangers maken in het bijzonder ook schoolkinderen dagelijks gebruik van de brug. De OW-bewindsman benadrukte dat deze kleine projecten altijd zijn speciale aandacht heeft, ook in de verre districten zal bijzondere aandacht aan worden gegeven. Hij vroeg de totale gemeenschap een handje mee te helpen met de werkzaamheden. Er is veel dat de gemeenschap zelf kan doen met begeleiding van Openbare Werken. Burgerparticipatie is in deze van eminent belang voor een mooi en leefbaar Suriname. SUBIN Construction en AGWW hebben gewerkt aan 3 bruggen. De brug aan de Brokaatweg in het district Wanica is voor 90% vernieuwd, terwijl de bruggen aan de Bamboelaan te Houttuin en Mandarijnstraat te Paramaribo-Noord compleet vernieuwd zijn. De medewerkers van de eerdergenoemde bedrijven hebben de werkzaamheden gemotiveerd uitgevoerd en binnen de afgesproken tijd de bruggen opgeleverd. “Wij als gemeenschap hebben ook de taak zuinig om te gaan met onze bruggen”, aldus Quintis Ristie, PR van SUBIN en AGWW.