OW-MINISTER BEZOEKT LANDELIJKE CAMPAGNE “GELETTERDHEID” IN COMMEWIJNE

OW-MINISTER BEZOEKT LANDELIJKE CAMPAGNE “GELETTERDHEID” IN COMMEWIJNE

10-11-2021

Stichting Pro Humaniteit heeft in samenwerking met andere stichtingen het startsein gegeven van de landelijke campagne ‘Geletterdheid’. OW-minister Riad Nurmohamed heeft als ere gast een speciaal bezoek gebracht aan deze bijzondere gelegenheid op maandag 08 november 2021 op het terrein van het Openluchtmuseum te Nieuw- Amsterdam in het district Commewijne.

Stichting Pro Humaniteit werkt langer dan 20 jaren aan het bewustzijn van land en volk. Volgens directeur Margo Kramp van stichting Sucet is haar organisatie hard op weg twaalf maanden lang een programma te draaien. Dit jaar hebben stichtingen die samenwerken wederom gekozen voor Commewijne, gezien dit district in 2007 bijkans 10.000 bezoekers op de been kreeg tijdens hun eerste campagne. Verschillende samenwerkende stichtingen spraken de aanwezigen toe over het belang van deze campagne. Minister Nurmohamed kreeg een boek overhandigd uit handen van Astrid van Eer van Stichting voor Kanker Diagnostiek en Preventie in Suriname. Sunaina Mohan, lid van jongerenvereniging Commewijne levert ook haar bijdrage en gaf tijdens haar toespraak aan niet slechts op te komen voor de jongeren, maar ze te blijven beschermen.

Burgervader  Mohamedsafiek  Radjab  van Commewijne gaf aan dat prioriteit wordt gegeven aan jongeren en in het bijzonder de jeugd. Als volwassenen moeten wij als ouders hen begeleiden en goed voorbeeld geven. “Onderwijs is het meest belangrijkste aspect voor het ontwikkelen van de samenleving dat begint bij het lezen” aldus DC Rajab. Minister Riad Nurmohamed voerde op zijn beurt aan dat het congres “Geletterdheid” bijzonder was. Hij vervolgde zijn toespraak door aan te geven dat het onderwijs de afgelopen jaren enorm achteruit is gegaan. Hij benadrukte dat door de inzet van NGO’s beter kan worden ingespeeld op de ondersteuning. De OW-minister liet per slot van rekening optekenen dat de stichting door deze campagne spectaculair werk heeft uitgevoerd, derhalve is de support van anderen in deze moeilijke tijden van essentieel belang.