OW TEKENT CONTRACTEN MET AANNEMERS INFRASTRUCTURELE PROJECTEN

OW TEKENT CONTRACTEN MET AANNEMERS INFRASTRUCTURELE PROJECTEN

28-08-2021

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft contracten ondertekend met vier aannemingsbedrijven die grote infrastructurele projecten uitvoeren. De overeenstemming is bereikt om de werkzaamheden te hervatten. Dit gebeurde op vrijdag 27 augustus 2021 door een nieuwe contractondertekening. Baitali N.V., Kuldipsing N.V., Tjongalanga N.V. en APS N.V. zullen nu terstond overgaan tot het herstarten van de lopende projecten.

Tijdens een presentatie, verzorgd door het Hoofd van de afdeling Wegen van OW is er aangegeven welke asfalteringsprojecten en waterwerken in deze aangepaste fase dringend aangepakt zullen worden. Het weggedeelte op de Oost-westverbinding tussen Jenny en Henar, de weg naar Nickerie, die jaren in een slechte staat verkeert en waarover bedrijven en de burgerij veel klachten hebben gedeponeerd, wordt hersteld. In Commewijne zal de Pandit Tilakdharieweg aangepakt worden. De asfalteringswerkzaamheden op de weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne zal weer de nodige aandacht krijgen, maar ook de ontwateringsprojecten rond het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden aangepakt.

Directeur Civiel Technische Werken (CTW) van het ministerie van Openbare Werken, Santosh Soman, spreekt van een nieuw begin om projecten weer op te pakken. Tijdens de persconferentie zei hij dat het eindelijk zover is dat er na een poos van onderhandelingen met het ministerie van Financiën en Planning partijen zijn gekomen tot een schuldherschikking. “We hebben overeenstemming bereikt met de aannemers en dit wordt geformaliseerd middels het contracteren van de aangepaste scope van de werken. Volgens de directeur gaat het om een landelijke en structurele aanpak met gezamenlijk een spoedherstelprogramma zodat de wegen, opgenomen in de aangepaste scope, in goed begaanbare condities komen.

Minister Riad Nurmohamed van OW, gaf aan dat hij opgelucht is dat de werkzaamheden weer worden opgepakt door de aannemers. Het is een kunst geweest om dit opgelost te krijgen, maar vandaag is het met medewerking van het ministerie van Financiën en Planning en BIBIS opgelost. We moesten de schulden herschikken en als gevolg daarvan de projecten verminderen. De bedragen zijn binnen de nieuwe regeling tot 50% gereduceerd. Met deze nieuwe contractondertekening wil de regering garanderen dat projecten continu doorgaan.